Crvena Zvezda sve dalje od titule

Odigrano 22. kolo Jelen Super lige

Crvena Zvezda sve dalje od titule

A. Haznadarević

U okviru dvadesetdrugog kola srpske Jelen Super lige odigrano je sedam utakmica, dok je kasnije na rasporedu susret Partizana i Vojvodine.

Crvena Zvezda je na gostovanju sa Radničkim 1923 odigrala izjednačeno bez golova i tako ostala na pet bodova iza vodećeg Partizana, koji ima utakmicu manje. Tako je močad Roberta Prosinečkog napravila korak nazad od osvajanja titule, mada ima još uvijek dosta da se igra.

Osim Radničkog i Zvezde, danas su snage odmjerili Hajduk Kula i Rad, gdje je Kula golom Bubala iz penala upisala velika tri boda i zasjela na jedanaesto mjesto na tabeli.

Jagodina je bila najefikasnija ekipa u ovom kolu te je sa visokih 3:0 pobjedila Subotički Spartak golovima Gogića, Đenića i Krstića i učvrstila se na petoj poziciji sa tridesetčetiri boda.

Posljednjeplasirana ekipa, Metalac je upisala velika tri boda u meču protiv Borca iz Čačka i pobjedila sa 3:2. Strijelci su bili Živković, Stamenković i Simović za Metalac i Mugosa i Višnjić za goste. Metalac je i pored ove pobjede daleko od spasa, s obzirom da zaostaje šest bodova za Novim Pazarom i prvi je kandidat za ispadanje iz Super lige.

Novi Pazar i Borča su remizirali rezultatom 1:1. Strijelci su bili, za Pazar Vasuljanin i Vignjević za Borču. Podjelila bodova nije puno pomogla ni jenoj ni drugoj momčadi jer su i jedni i drugi u opasnom dijelu tabele, a posebno Novi Pazar koji je pretposljednjeplasirana ekipa.

Javor je upisao pobjedu od 2:3 na gostovanju u Beogradu kod OFK Beograda. Strijelci su bili Nikolić i Batioja za domaće te Vojadinović i Odita koji sa dva gola donosi pobjedu svojoj ekipi.

Sloboda je uspjela savladati Smederevo rezultatom 2:1 i tako prestići Spartak na tabeli i zasjesti na šesto mjesto Jelen Super lige. Gosti su poveli golom Milosavljevića, a Sloboda je izjednačila preko Galvao da Silve, a autogol Miovića je donio pobjedu domaćima.

Kasnije se igra susret između Partizana i Vojvodine gdje će domaći dobiti priliku da pobjegne Zvezdi na osam bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti