Crveni karton i autogol presudili Arsenalu, nula u Frankfurtu

Evropska liga, prvi mečevi 1/8 finala

Crveni karton i autogol presudili Arsenalu, nula u Frankfurtu

Večeras je Rennes na svom stadionu ugostio Arsenal u prvom meču 1/8 finala Evropske lige i slavio rezultatom 3:1.

Počelo je odlično za Arsenal, ali je krajem prvog dijela sve krenulo nizbrdo za goste.

Poveo je Arsenal već u četvrtoj minuti susreta. Iwobi primio loptu na lijevom boku, prošao svog čuvara i centrirao. Međutim, njegov centaršut je išao u gol i iznenadio golmana Rennesa, pa je tako Iwobi "ni kriv ni dužan" pogodio za 0:1.

imale su obje ekipe nekoliko izglednih šansi nakon Iwobijevog gola, a onda u 41. minuti Arsenal ostaje sa igračem manje. Sokratis je faulom zaustavio opasan napad Rennesa i dobio drugi žuti, pa samim time i crveni karton.

Slobodnjak dosuđen nakon Sokratisovog faula je izveo Bourigeaud i pogodio živi zid, ali je onda došao do odijene lopte i sjajnim udarcem pogodio rašlje Cechovog gola za 1:1.

Rezultatom 1:1 se otišlo na odmor, a Rennes u nastavku stiže do preokreta protiv brojčano oslabljenog Arsenala.

Igrala se 65. minuta kada je Zaffane ubacio, a Monrean nespretno poslao loptu u vlastitu mrežu za prednost Rennesa od 2:1.

Konačni udarac u Rennesu Arsenal je bio u 88. minuti kada je Ismaila Sarr "poletio" i glavom zakucao loptu iza Cechovih leđa za 3:1.

Do kraja je ostalo 3:1, pa Rennes na revanš u London putuje sa velikom prednošću. Arsenalu nadu pruža činjenica da je postigao gol u gostima.

Treba dodati da je naš Sead Kolašinac u igru ušao u 79. minuti susreta.

Večeras je u istom terminu odigran i prvi meč osmine finala Evropske lige između Eintrachta i Intera.

Obje ekipe su u Frankfurtu imale svoje šanse, ali je na kraju susret završen bez golova, rezultatom 0:0. Jasno je da će se o putniku u četvrtfinale odlučivati u revanšu na Meazzi.

Najbolju priliku za gol Inter je imao u 22. minuti iz penala koji je dosuđen nakon Fernandesovog faula. Odgovornost je preuzeo Marcelo Brozović, ali je njegov udarac u donji desni ugao gola Eintrachta sjajno zaustavio Kevin Trapp.

I Eintracht je imao nekoliko sjajnih šansi, prijetili su Jović, Hinteregger i Da Costa, ali se rezultat nije mijenjao, a sjajan na golu Intera je bio Samir Handanović.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Heller je početkom drugog dijela uspio zatresti mrežu Intera, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda.

Jedno je sigurno, biće zanimljivo na Giuseppe Meazzi...

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi