Crystal Palace najavio renoviranje Selhurst Parka

Potpuna modernizacija stadiona

Crystal Palace najavio renoviranje Selhurst Parka

E. Čaušević

Crystal Palace je još jedan u nizu londonskih klubova koji će renovirati svoj stadion, a ovaj klub to planira na kraju ove sezone.

Čelni ljudi Crystal Palacea su objavili danas da će obnoviti Selhurst Park u potpunosti, te da će ovaj klub dobiti moderan stadion. Trenutni kapacitet Selhurst Parak je 26.255 sjedećih mjesta, ali kada se stadion renovira kapacitet će biti povećan na 34.000 sjedećih mjeseta.

Selhurst Park je dom Crystal Palacea od 1924. godine i klub želi da ga renovira i pretvori u moderan stadion pred 100. godišnjicu. Navijači ovog kluba, ali i svi posjetitelji imat će priliku da uživaju u mnogim stvarima, a između ostalih, tu će sada biti i muzej kluba i najvjerovatnije tržni centar.

Projekat će u svoje ruke uzeti arhitektska firma KSS koja stoji iza zdanja poput Anfielda, Twickenhama i Wimbledona. Renoviranje stadiona trebalo bi koštati oko 100 miliona funti, a projekat bi trebao startati već na kraju ove sezone. Još uvijek nije poznato koliko bi radovi mogli potrajati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti