Wenger se oprašta od Sancheza, pronašao 'skromnu' zamjenu

Kupuje u Crystal Palaceu?

Wenger se oprašta od Sancheza, pronašao 'skromnu' zamjenu

E. Škorić

U Arsenalu se spremaju na odlazak Alexisa Sancheza i Arsene Wenger traga za potencijalnom zamjenom.

Sanchezu ističe ugovor na kraju sezone i Arsenal će po svemu sudeći ostati bez svog ponajboljeg igrača, kojeg žele Manchester City, PSG i mnogi drugi velikani. 

Ukoliko Čileanac ode, a sve su prilike da hoće, Arsenal će pokušati da njegov gubitak nadoknadi dovođenjem Wilfrieda Zahe. Reprezentativac Obale Slonovače iza sebe ima dva mjeseca odsustvovanja zbog povrede, ali se vratio s dva pogotka u dresu Crystal Palacea.

Iako su u Palaceu odlučni da zadrže Zahu, dat će razmisliti o pregovorima s Arsenalom, obzirom da im tim iz sjevernog Londona ima namjeru dati skoro 40 miliona funti.

Kako bi Sanchez u januaru mogao da napusti Arsenal uz neku solidnu odštetu, tako bi i Topnici mogli ubrzo početi ozbiljne pregovore oko dovođenja Zahe, koji je definitivno potencijal bez obzira na to što igra u jednom od slabijih premierligaških timova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored Zahe,  jedan od onih koje bi Wenger želio da dovede na Sanchezovoj poziciji je i Alžirac Yacine Brahimi, koji igra u Portu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi