Crystal Palace u finišu do pobjede nad Sunderlandom

Premiership

Crystal Palace u finišu do pobjede nad Sunderlandom

Midhat Šljivak

Fudbaleri Crystal Palacea dočekali su u trećem kolu Premiershipa na svom terenu ekipu Sunderlanda, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 3:1.

Odlično je domaći tim ušao u utakmicu i u devetoj minuti su došli do vodstva. Daniel Gabbidon je u iskoristio gužvu u kaznenon prostoru Sunderlanda, te je pogodio za vodstvo Palacea od 1:0.

Nastavio je domaći tim sa odličnom igrom i nakon postignutog gola. Stvorili su još tri lijepe prilike pred golom Westwooda, ali se na odmor ipak otišlo minimalnim vodstvom Crystal Palcea od 1:0.

Sunderland je u nastavak susreta ušao nešto odlučnije, što im je dalo rezultat u 65. minuti. Sjajno ubacivanje sa desne strane u pogodak je pretvorio Steven Fletcher za izjednačenje rezultata na 1:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, Crystal Palace je stigao do pobjede u ovom susretu. John O'Shea je pogriješio, napravio je penal, te je isključen, a ovaj poklon je iskoritio Gayle za vodstvo od 2:1, da bi Puncheon u drugoj minuti nadoknade postavio konačnih 3:1.


10 by vi369
11 by vi369
21 by vi369

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.