CSKA bolja od Shakhtara, Rahimiću 45 minuta
Rahimić na terenu prove prvih 45 minuta

Kup UEFA, osmina finala

CSKA bolja od Shakhtara, Rahimiću 45 minuta

Adnan Beganović

Večeras su na rasporedu prve utakmice osmine finala Kupa UEFA. Na tri završena meča strijelci se nisu proslavili te smo vidjeli samo 4 gola.

CSKA u kojoj je do 46. minute nastupao naš reprezentativac Elvir Rahimić pobjedila je ukrajinski Shakhtar (1:0). Elvir Rahimića početkom drugog dijela zamjenio je Mamaev, a naš reprezentativac korektno je odradio svoje zadatke.

Pred polupraznim tribinama stadiona Luzhniki ruskoj momčadi pobjedu je donio Vagner Love u 50. minuti susreta sa 11 metara. Utakmica je bila izjednačena o čemu govori podatak da je posjed lopte tokom svih 90 minuta bio istovjetan. Ukrajinska momčad u Moskvi se nije branila i tokom cijelog susreta pokušavali su ugroziti gol Akinfeeva ali u tome nisu uspjeli. Shakhtar je imao 12 udaraca prema golu domaćina od čega su četri udarca išla u okvir gola, dok je CSKA uputila 7 udaraca prema golu Shakhtara. Sve u svemu, utakmica nije bila spektakularna, a momčad našeg Elvira Rahimića može biti zadovoljna rezultatom pred revanš susret.

Veliko iznenađenje večeras su priredili fudbaleri Galatasaraya koji su na gostovanju kod favoriziranog Hamburga odigrali sjajno i sasvim zasluženo izvukli remi (1:1). Ovim rezultatom turska momčad može biti prezadovoljna, te u revanš susreti tražiti pobjedu i prolaz među osam najboljih. Galatasaray je poveo u 33. minuti golom Akmana, dok je za 1:1 pogodio Jensen u 50. minuti susreta.

U susretu dva ukrajinska kluba, Dynama i Metalista, uspješniji su bili domaćini iz Kijeva. Dynamo je slavio sa 1:0, a jedini strijelac na utakmici bio je hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević u 54. minuti susreta. Pored ovog gola, momčad Dynama imala je nekoliko kolosalnih prilika koje nisu uspjeli realizovati.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kup UEFA, osmina finala, prve utakmice:
Dynamo – Metalist 1:0
CSKA – Shakhtar 1:0
Hamburg – Galatasaray 1:1

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.