CSKA bolji od Spartaka, osam poena Wrighta

Moskovljani slavili u St. Petersburgu

CSKA bolji od Spartaka, osam poena Wrighta

Spartak St. Petersburg našeg Zacha Wrighta dočekao je danas na svom parketu CSKA Moskvu. Gosti su bez većih problema slavili 87:69.

Gosti iz Moskve su već nakon prvih deset minuta igre pokazali da su u St. Petersburg došli po trijumf. Prva četvrtina pripala je ekipi Ettorea Messine rezultatom 26:17. Do odlaska na odmor CSKA je samo povećao svoju prednost, te je na odmor otišao sa 15 poena viška. 

 

U nastavku je CSKA znalački sačuvao prednost. U posljednjih deset minuta ekipa Jure Zdovca je ušla sa 14 poena zaostatka. Na kraju su Moskovljani slavili 87:69.

 

Najefikasniji u redovima Spartaka bio je Mavrokefalidis sa 13 poena, dok je naš Zach Wright postigao osam, uz četiri asistencije i dvije ukrdene lopte. Za CSKA 18 poena postigao je Nenad Krstić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.