CSKA do prvog naslova sezone

Promo liga

CSKA do prvog naslova sezone

A. Beganović

Moskovski CSKA je u finalu novoosnovane "Promo - VBT" lige pobjedio Himki i tako osvojio prvi naslov u ovoj sezoni.

"Promo - VBT" liga je novoosnovano takmičenje koje okuplja ponajbolje klubove iz pet država Istočne Evrope. Organizatori ovog takmičenja planiraju učiniti sve na popularizaciji istog, i učiniti ga tradicionalnim.

Na prvom takmičenju koje je održano u prethodna tri dana najbolji su bili košarkaši moskovskog CSKA. Oni su u finalnoj utakmicu pobjedili još jednog ruskog predstavnika, Himki, rezultatom 70:66. CSKA je u finalnom dvoboju nastupala bez Smodiša, Planinića i Savrašenka, dok za Himki nisu igrali Garbajose i Lampea. U pobjedi CSKA najbolji je bio Viktor Hrjapa sa 15 poena, dok je Milton Palacio za Himki postigao 19 poena.

 

 

Finale: CSKA – Himki 70:66 (Hrjapa 15p / Palacio 19p)

Za 3. mjesto: Kiev – Dinamo Moskva 86:73 (Markoišvili 28p / Hansen 15p)

Za 5. mjesto: Žalgiris – Azovmaš 82:78 (Jankunas 15p / Uchenna 20p)

Za 7. mjesto: ASK Riga – Prokom 76:56 (Šundov 23p / Logan 10p)  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.