CSKA ponovo osvojio VTB ligu

Sedmi naslov

CSKA ponovo osvojio VTB ligu

Edmir Škorić

Košarkaši CSKA osvojili su još jedan, sedmi naslov VTB lige.

CSKA je u Kazanu stigao do treće pobjede nad Unicsom, pa je finalnu seriju za prvaka VTB lige riješio u svoju korist s ukupnih 3:1.

Moskovljani su danas slavili sa 81:74, a već u prvoj četvrtini stekli su dvocifrenu prednost i bez problema su došli do pobjede.

Istina, uspijevao je domaćin u par navrata da se primakne, jednom i na minus tri, ali ne i da izbjegne poraz u, ispostavilo se, odlučujućem meču.

Nando De Colo sa 16 i Miloš Teodosić sa 11 poena bili su najbolji u timu CSKA, dok je Milaknis ubacio 23 u domaćem timu, a Langford 16 poena.

Ovo je sedmi naslov za CSKA u VTB ligi, a ukupno se osam godina igra ova liga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi