CSKA prošao dalje, Lille ispao

Liga prvaka, grupa B

CSKA prošao dalje, Lille ispao

Midhat Šljivak

U utakmicama grupe B Lige prvaka viđeno je dosta uzbuđenja, a na kraju prolaz dalje su obazbijedili Inter, te moskovski CSKA.

Lille je dominirao tokom čitavog susreta sa Trabzonom. Hazard u 15. minuti odlično šutira no golman Trabzona fantastično brani. I u nastavku susreta najviše prijetenje po gol Trabzona stizalo je od Edena Hazarda.

Dominirao je Lille pred golom Zengina, no napadači Lillea nisu bili precizni. I u nastavku utakmice ista slika na terenu. Lille dominira, dok gosti se svim snagama brane. Propustili su domaći fudbaleri još nekoliko izglednih prilika što ih je na kraju i koštalo nastupa u Europi.

U drugoj utakmici ove grupe CSKA je slavio u Milanu nad Interom rezultatom 2:1, te je tako prošao u drugu fazu takmičenja . SVa tri gola gola pala su u drugom poluvremenu. Poveli su gosti u 50. minute golom Doumbie, da bi samo minut kasnije Cambiasso izjednačio na 1:1. Velika tri boda za CSKA i prolaz u nokaut fazu donio je Vasily Berezutsky u 87. minuti utakmice.

Inter i CSKA su prošli u osminu finala Lige prvaka, Trabzon ide u Ligu Europe, dok se Lille oprostio od Europe.







NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti