CSKA razbio Enisey, Kikanović šest poena

VTB liga

CSKA razbio Enisey, Kikanović šest poena

CSKA Moskva danas je na svom parketu ugostila Enisey Elmedina Kikanovića. Najveći favorit u ovom takmičenju nije imao previše problema protiv mnogo slabijeg gosta. 

Ovaj duel za obje momčadi bio je drugi u okviru regionalne VTB lige. I jedni i drugi startali su pobjedama. Enisey je savladao Minsk na gostujućem terenu rezultatom 79-65, dok je CSKA također na gostujućem terenu bila bolja od Neptunasa. Rezultat na ovom meču bio je 83-72 za goste iz Moskve.

 

Moskovljani su od samog početka krenuli snažno i već nakon par minuta imali dvocifrenu prednost koja cijelim tokom susreta nije ugrožena. Gosti iz Krasnojarska nisu imali odgovor na odličnu igru domaćina. Prvu četvrtinu domaćin je riješio u svoju korist rezultatom 21-10. U nastavku je ta prednost nastavila rasti do konačnih, CSKA-Enisey 77-52 

 

Elmedin Kikanović odigrao je 13 minuta. Postigao je šest poena uz odličan procenat šuta. Elmedin je gađao 3-4 iz igre. Tom učinku dodao je i tri defanzivna skoka. Najbolji u ekipi Eniseya bili su Dowdell i Kotishevsky sa 10 ubačenih poena. Kod domaćina Drew Nicholas je postigao 14, dok je Nenad Krstić bio na deset ubačenih poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.