Čudan put Beniteza do klupe Reala
Foto: EPA

Bio blizu West Hama

Čudan put Beniteza do klupe Reala

Midhat Šljivak

Rafael Benitez preuzeo je Real Madrid proteklog ljeta.

Španski stručnjak je imao i druge ponude, a interesantno je to da je Rafa bio na korak od preuzimanja West Ham Uniteda.

Suvlasnik Čekićara iz Londona David Sullivan izjavio je za Reuters kako je sve bilo dogovoreno s Benitezom, ali da se potom pojavio Real Madrid.

"Dva sata nas je dijelilo od potpisa ugovora, a onda se pojavio Real. Imali smo sve dogovoreno, ali zbog Reala je odustao. Sjajan je menadžer i smatram da bi radio dobar posao kod nas", rekao je Sullivan, te je otkrio još jednu zanimljivu činjenicu.

"Pokušali smo zatim angažovati i Jurgena Kloppa, ali on nije bio zainteresovan. Ipak, izabrali smo na kraju odlično rješenje, Slavena Bilića", istakao je Sullivan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

West Ham je trenutno ne 10. mjestu Premiershipa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.