Čudesan preokret Fiorentine

Italijanska Serija A

Čudesan preokret Fiorentine

U okviru 24. kola italijanske Serije A odigrano je sedam utakmica u kojima je jedino Catania slavila kao gost, dok je Juventus odigrao 1:1 sa Sampdorijom u Torinu.

Juventus i dalje igra veoma promjenjivo, a dokaz tome novi je remi torinskog kluba na svom terenu. Sampdorija je došla u vodstvo golom Pazzinija već u 10. minuti, a konačan rezultat postavio je Amauri u 62. minuti.

Sjajna utakmica odigrana je u Genovi gdje je domaća ekipa dočekala Fiorentinu. Genova je došla u vodstvo golom Motte u 12. minuti, da bi u 31. minuti domaćima bio isključen Biava zbog drugog žutog kartona. Međutim, to nije omelo Genovu da sa igračem manje postigne dva gola Fiorentini.

Prvo je na 2:0 u 58. minuti povisio Palladino, da bi Diego Milito u 56. minuti sa bijele tačke povisio na velikih 3:0. I, onda je uslijedio čudesan povratak Fiorentine.

Adrian Mutu smanjio je na 1:3 golom iz jedanaesterca u 60. minuti, a isti je igrač deset minuta prije kraja smanjio na 2:3, a svojim hat-trickom u posljednjoj minuti susreta rumunski je napadač donio bod Fiorentini.

Rezultati
Atalanta – Roma        3:0
Cagliari – Lecce        2:0    
Chievo – Catania    1:1    
Genoa – Fiorentina    3:3
Juventus – Sampdoria    1:1
Reggina – Palermo    0:0
Siena – Udinese        1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.