Čudesan remi bh. juniora protiv Poljske

Na turniru u Bugojnu

Čudesan remi bh. juniora protiv Poljske

S. Mlaćo

Herojskom borbom juniorski reprezentativci naše zemlje došli su do remija sa favorizovanom Poljskom 27:27 na V. Međunarodnom turniru "Rukomet je moja budućnost" u Bugojnu.

Poljaci su bolje otvorili meč, te cijelom tokom imali sigurnu prednost. Činilo se da je će to biti drugi poraz za naše nade, ali u drugom poluvremenu desilo se pravo čudo i sjajnom partijom u posljednjih pet minuta naši momci dolaze do prvog boda.

Ključan u našem timu je bio Adnan Sivić koji je bio veoma raspoložen te je upisao sedam pogodaka, dok je Poljska odbrana bila veoma loša. Naši momci imali su i veliku podršku publike sa tribina KSC-a koja ih je na kraju nagradila velikim aplauzima.

Ovaj rezultat svakako ima još veću vrijednost ako znamo da su se naši momci okupili dan uoči početka turnira, a do jutrošnjeg otvaranja turnira sa Slovenijom nisu imali ni dresove i šorceve, koji su u posljednji čas stigli, a isti su vlasništvo seniorske rukometne reprezentacije naše zemlje.

Turnir "Rukomet je moja budućnost"

BiH - Poljska 27:27 (12:17)

BiH: Karanović 2, Kreso 2, Zelić 3, Grgić 4, Hamzić 2, Sivić 7, Buljina 2, Starčević 5.

Poljska: Bulski 3, Chelminki 3, Goziewicz 6, Jarosiewicz 4, Mauer 7, Bondzior 1, Rybski 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi