Čudesni Falcao donio naslov Atleticu

Finale Evropske lige

Čudesni Falcao donio naslov Atleticu

Fantastični Radamel Falcao sa dva je gola donio naslov prvaka Evropske lige Atletico Madridu koji je sa 3:0 bio bolji od Athletic Bilbaa.

Atletico Madrid mnogo je bolje otvorio utakmicu i vršeći pritisak na zadnju liniju Athletica dolazio u prilike. Madriđani su poveli već u sedmoj minuti golom čudesnog Radamela Falcaa.

 

Kolumbijski internacionalac primio je loptu u kaznenom prostoru Athletica i iskoristio neodlučnost Amorebiete, te sjajnim udarcem pogodio mrežu iza Gorke Iraizoza.

 

Nakon primljenog gola, kontrolu nad utakmicom preuzeli su Baskijci, dok se Atletico odlučio za defanzivnu varijantu čuvanja svog gola. U 11. minuti dobru priliku imao je Fernando Llorente, ali je glavom šutirao pored gola.

 

Llorente se i u 19. minuti našao u prilici, ali nije dobro zahvatio loptu, koja odlazi nekoliko centimetara od gola Atletica. 

 

U jeku napada Athletica, Atletico je povisio na 2:0. Katastrofalnu greško ispred svog kaznenog prostora napravio je Amorebieta, kojem Turan uzima loptu, potom upošljava Falcaa, a ovaj svojim drugim golom povisiju na 2:0.

 

U nastavku je Athletic dominirao, ali do gola Courtoisa nikako nisu uspjevali doći. Atletico se povukao i strpljivo čekao priliku iz kontranapada. Pet minuta prije kraja, Brazilac Diego je iskoristio jednu kontru i ovjerio pobjedu Madriđana.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

 


Atletico Madrid 1-0 Athletic Bilbao by Amr_AboulAzm
szólj hozzá: Atletico vs Bilbao 2:0 Falcao
szólj hozzá: Atletico vs Bilbao 3:0 GOALS

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije