Čudesni Olmo zabio dva gola za tri minute i donio Leipzigu veliku pobjedu
Foto - EPA

Sjajni Španac zablistao

Čudesni Olmo zabio dva gola za tri minute i donio Leipzigu veliku pobjedu

M. Šljivak

RB Leipzig savladao je kao gost Hoffenheim s 0:2 u prvom susretu 31. kola njemačke Bundeslige.

Krupan korak ka plasmanu u Ligu prvaka Leipzig je napravio večeras i samo će ih čudo spriječiti da ne igraju ovo takmičenje naredne sezone.

Za trijumf se večeras mogu zahvaliti sjajnom Daniju Olmo koji je zabio dva gola u samo tri minute i tako je donio pobjedu svom timu.

Sve je bilo gotovo već nakon 11. minuta igre. Olmo je zabio prvo u 9., a zatim i u 11. minuti za konačan rezultat meča od 0:2.

Naravno, rezultat je mogao lako biti i drugačiji. Viđeno je zaista dosta dobrih šansi da se promijeni rezultat, ali je ostalo 0:2.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 31. kolo:

Hoffenhiem - RB Leipzig 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi