Čudesni Pope zaustavio Liverpool: Burnley prvi osvojio bod na Anfieldu
Foto - EPA

Prvi kiks Redsa na domaćem terenu ove sezone

Čudesni Pope zaustavio Liverpool: Burnley prvi osvojio bod na Anfieldu

M. Šljivak

Liverpool je u 35. kolu engleske Premier lige remizirao na Anfieldu protiv Burnleyja rezultatom 1:1.

U zaista sjajnoj utakmici Burnley je uspio da osvoji jedan bod i postao je prvi tim koji je ove sezone uzeo bod na Anfieldu.

Liverpool je napadao od prve minute. Redale su se šanse preg golom Nicka Popea, ali je golman gostiju pravio istinska čuda među stativama i branio je nemoguće stvari.

Ipak, u 34. minuti Liverpool je uspio da dođe do vodstva. Robertson je uspio pogoditi za 1:0, a zahvaljujući Popeu ovaj rezultat se zadržao do poluvremena.

I u nastavku su Redsi napadali. Pokušavali su na sve načine da dođu do gola, ali jednostavno je odbrana Burnleyja bila predobra da se nešto napravi.

U 88. minuti gosti su mogli da zabiju. Nakon velike gužve u kaznenom prostoru Redsa Gudmundsson je pogodio prečku i Liverpool je imao dosta sreće.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, ostalo je 1:1, pa je Burnley prvi tim koji je ove sezone odnio bod s Anfielda. Svi prethodnici su izgubili svoje utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 35. kolo:

Liverpool - Burnley 1:1

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Robijasi_It
Pa onda ti negledas pl di pocetka kakav je penal sviran bormotu stoje bajli napravio nikakav kad var nije ponistavao gol evertona faul nad degeom kad su protivnicima ponistavani golovi protiv Liverpoola ti nepricate cekali ste 30 codina sad ce te cekat 60 so nove pokrite se
1 1
Err
Ova premier liga je smiješno takmičenje... Man Utd je dobio 13 penala od čega jedno 8 preupitnih i nikom ništa. Liverpool dobije 2 sumnjiva penala i ospe se drvlje i kamenje o njima o Salahu kao glumcu itd. A to što im nisu svirali bar 6 čistih penala je nebitno. Ovo pišem kao neutralan navijač, ali je smiješno šta se dešava. Arsenal bi bio izjednačen sa utd da imaju jednako suđenje. Ko će arsenalu i Wolvesima nadoknaditi te bodove? A svaki bod može biti presudan
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi