Čudesnih 20 minuta u Dusseldorfu: Inter pregazio Šahtar za finale Evropske lige!

Sjajna partija

Čudesnih 20 minuta u Dusseldorfu: Inter pregazio Šahtar za finale Evropske lige!

Esmer Oštraković

Nogometaši Intera ostvarili su pobjedu u polufinalu Evropske lige protiv Šahtara, te su se tako plasirali u finale ovog takmičenja.

Inter je ostvario ubjedljivu pobjedu od 5:0, ali malo ko se mogao nadati tome, posebno nakon jako tvrdog prvog poluvremena.

Jedini gol u prvom poluvremenu viđen je u 19. minuti kada je veliku grešku napravio golman Šahtara, Pyatov, a gol je postigao Lautaro Martinez. Osim toga, utakmica je u prvom poluvremenu bila dosta tvrda, te nije bilo velikih prilika.

[streamable]https://streamable.com/8lh1we[/streamable]

U drugom poluvremenu Šahtar je igrao dobro do 64. minute, a tada su jednostavno nestali sa terena. Prvo je D'Ambrosio upravo u 64. minuti pogodio za 2:0.

[streamable]https://streamable.com/qlcmpi[/streamable]

Nakon toga, Šahtar se narednih deset minuta pokušao vratiti rezultatski u utakmicu, a onda su u 74. minuti primili i treći gol. Strijelac je ponovo bio Lautaro Martinez.

[streamable]https://streamable.com/oach3c[/streamable]

Naredna dva gola postigao je Romeu Lukaku. Prvi gol postigao je u 78. minuti, a drugi u 84. minuti, te je tako dotukao ekipu Šahtara.

[streamable]https://streamable.com/wl9yfb[/streamable]

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

[streamable]https://streamable.com/bdmdqn[/streamable]

Inter je tako neočekivano lako izborio prolaz u finale, a tamo će igrati protiv Seville koja je sinoć izbacila Manchester United.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zvjezdan10
3 gola im poklonili dodavajuci im loptu pred svojim golom , katastrofa
6 1
Penderinos
Inter konačno se vraća na velika vrata
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi