Cudicini u Tottenhamu
Iskusni čuvar mreže Chelsea prešao nekoliko blokova Londona dalje

Londonski transfer

Cudicini u Tottenhamu

Novi član londonskog premierligaša Tottenhama je dojučerašnji golman Chelsea, Italijan Carlo Cudicini.

Tako je Harry Redknapp doveo 35-godišnjeg čuvara mreže koji je stigao kao slobodan igrač pa se gazde na “White Hart Laneu” nisu previše brinule oko plaćanja, jer osim mjesečnih primanja neće morati izdvajati dodatne sume novca.
Cudicini će se za mjesto među stativama morati izboriti s obzirom da je uloga prvog golmana namijenjena Heurelhu Gomesu, koji je doveden iz PSV Eindhovena.
Na Stamford Bridgeu su izdali saopštenje u kojem su potvrdile transfer.
“Cudicini je potpisao za Tottenham i odlazi kao slobodan igrač. Klub mu zahvaljuje na godinama vjernosti”, stoji u šturom saopštenju.
Cudicini je u Chelsea stigao 1999. godine na posudbu, a godinu dana kasnije je kupljen za 130.000 funti.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.