Čudni razlozi u izboru novog tima: Pennant u Singapuru

Prošao probu

Čudni razlozi u izboru novog tima: Pennant u Singapuru

M. Šljivak

Nekadašnji fudbaler Arsenala i Liverpoola Jarmaine Pennant karijeru će nastaviti u Singapuru.

On je proteklih sedam dana boravio na probi u ekipi Tampines Rovers, a 33-godišnji fudbaler zadovoljio rukovodstvo ovog tima, te je potpisao ugovor.

Pennant se potpisom za ovaj singapurski tim odrekao ogromne plate. Iako je mogao mnogo više zarađivati, jer je imao velike ponude, odlučio se za Singapur.

Zanimljivi su i razlozi. Otišao je u ovu državu zbog niske stope kriminala, čistoće i to su navodno glavni motivi iskusnog fudbalera.

Posljednji klub za kojeg je 33-godišnji veznjak nastupao je Wigan. Međutim, odlučio se na odlazak nakon ispadanja ovog tima u treću ligu Engleske, a do danas je bio bez kluba.

Igrao je još i za Arsenal i Liverpool, te Stoke, Birmingham...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi