Čudo na Mestalli, dva gola Rodriga u nadoknadi za slavlje Valencije

Kup kralja

Čudo na Mestalli, dva gola Rodriga u nadoknadi za slavlje Valencije

Edmir Škorić

Valencia je bila na pragu eliminacije iz Kupa kralja, no Rodrigo je večeras imao svoj šou i odveo je Šišmiše u polufinale.

Getafe je s 1:0 slavio u prvom meču i na Mestalu je stigao sa željom da sačuva tu prednost. Stvari su po goste krenule fantastično jer je već u prvoj minuti Molina pogodio za 0:1.

To je značilo da ni dva gola Valenciji ne bi bila dovoljna, ali domaćin je zabio baš koliko je trebalo - tri i prošao dalje.

Do 61. minute Getafe se dobro čuvao, a onda Rodrigo pronalazi put do njihove mreže. Ušlo se u nadoknado kod rezultata 1:1, Getafe je igrao s igračem manje jer je ranije isključen Dakonam, ali sve je ukazivalo na to da će domaćin tugovati, a gost se radovati.

Onda na scenu stupa Rodrigo, pa za minutu zabija dva gola i odvodi Valenciju dalje.

Valencia je prvi polufinalist, a sada se čekau pobjednici duela Real Madrid - Girona (4:2), Sevilla - Barcelona (2:0) i Espanyol - Betis (1:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi