Čudo neviđeno: Otpisani obilježili derbi u Mostaru

Zrinjski - Sarajevo 2:2

Čudo neviđeno: Otpisani obilježili derbi u Mostaru

Midhat Šljivak

Derbi meč 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali su danas u Mostaru Zrinjski i Sarajevo, a na kraju pobjednika nije bilo (2:2).

Fantastičan meč odigrala su ova dva tima, te je opravdan epitet derbija 19. kola Premijer lige BiH.

Nakon mirnih 20-ak minuta u 23. minuti Sarajevo stiže do vodstva. Deni Simeunović koristi neopreznost odbrane domaćeg tima, te pogađa protiv nekadašnjeg tima za prednost gostiju od 1:0.

Todorović je prvi pokušao, ali pravi u Pavlovića, da bi golman Sarajeva spasio mrežu i nakon odličnog šuta Stojkića. Samo minut kasnije sjajna prilika za Harbu. Šutirao je odlično, ali je Karačić sjajno odbranio.

Ipak, u nadoknadi prvog poluvremena Plemići stižu do izjednačenja. Prekrasan gol postiže Ognjen Todorović za izjednačenje rezultata na 1:1.

Nastavak također donosi odličan meč. Veliku šansu za Bordo tim imao je Leon Benko u 55. minuti, ali je s gol-linije izbacio Graovac.

Do novog vodstva gosti stižu u 68. minuti. Amer Bekić, još jedan nekadašnji igrač Zrinjskog pogodio je za 2:1.

Ipak, u 84. minuti postavljen je konačan rezultat. Protiv bivšeg kluba pogodio je Nemanja Bilbija za rezultat utakmice od 2:2.

Zanimljivo je da su oba gola za Sarajevo postigli igrači koji su donedavno nastupala za Zrinjski, koji se nije potrudio da ih zadrži u svojim redovima, a i za Zrinjski su postigli golove nekadašnji igrači Sarajeva.

Premijer liga BiH, 19. kolo:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski - Sarajevo 2:2 (Todorović 45+2', Bilbija 84' / Simeunović 23', Bekić 68')


Zrinjski - Sarajevo 0:1 by ss_video
Zrinjski - Sarajevo 1:1 by ss_video
Zrinjski - Sarajevo 1:2 by ss_video
Bilbija by ss_video
Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi