Čudo u Parizu: Guingamp dobio tri penala protiv PSG-a i izbacio moćnog rivala
PSG je u ovom meču imao priliku da ostvari 50. uzastopnu pobjedu u domaćim kup takmičenjima, ali nije uspio.

Liga kup Francuske

Čudo u Parizu: Guingamp dobio tri penala protiv PSG-a i izbacio moćnog rivala

Ekipa Guingampa večeras je napravila pravo malo čudo u glavnom gradu Francuske.

Ovaj tim je uspio da usred Pariza izbaci moćni PSG iz Liga kupa Francuske i to nakon što ga je pobijedio sa 2:1.

Prvo poluvrijeme ove utakmice nije donijelo mnogo uzbuđenja. PSG je napadao, ali nije stvarao Bog zna kakve prilika pa se na poluvrijeme otišlo bez golova.

Ipak, u nastavku meča smo gledali pravi šou na terenu. Sve je počelo u 61. minuti kada su gosti dobili prvi penal na meču, ali Thuram ga nije pretvorio u gol. Samo dvije minute kasnije stigla je kazna i to u vidu Neymarovog gola glavom.

Tada se činilo da je PSG konačno slomio otpor nezgodnog Guingampa, ali gosti devet minuta prije kraja meča dobijaju novi penal. Ovog puta je sa bijele tačke siguran N'Gbakoto za 1:1. Kada se mislilo da ćemo gledati penale, u trećoj minuti sudijske nadoknade susreta hrabri sudac Bastien dosuđuje još jedan penal za goste. Ponovo je loptu uzeo Thuram, ali ovog puta je bio siguran za pobjedu svog tima.

Inače, na ovaj način je prekinut PSG-ov niz od čak 49 uzastopnih pobjeda u domaćim kup takmičenjima.

Top Komentari

nanKe
kad može Gingam može i Mančesta
27 6
Heller
Neymar ljubomoran, nijedan mu nisu svirali
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi