Čukarički juriša ka Evropi

U timu sa Banovog brda jasni

Čukarički juriša ka Evropi

D. Vejo

Nakon što su prvi dio sezone u Super ligi Srbije završili na drugom mjestu, stručni štab i igrači Čukaričkog su jasni u svojoj namjeri. Cilj je igra u Evropi.

Prvi čovjek kluba Vladimir Matijašević rekao je danas da se ulažu svi napori, te da se marljivo radi kako bi se ostvario postavljeni cilj. A to je da ekipa ostane u gornjem dijelu tabele na kraju sezone koja će ih odvesti u borbu za kvalifikacije pomoću kojih, ukoliko ostvari pozitivan skor, mogu igrati u evropskim takmičenjima.

"Igrači koje imamo na raspolaganjau svjesni su zadatka. Svaki od njih ima kvalitet da pomogne klubu, čija je želja igrati u evropi naredne sezone. Moramo dobro zapeti u proljetnom dijelu, kako bi ostvarili što bolji skor i poziciju na tabeli koja bi nas odvela u kvalifikacioni ciklus u borbi za Evropu", rekao je inostranim medijima sportski direktor FK Čukarički Vladimir Matijašević.

Brđani su tokom proteklog prelaznog roka doveli i nova imena koja bi pomogla timu ka ostvarenju zadatka.

"Nekolicina je otišla iz kluba a stiglo je i nekoliko novih igrača. Želja nam je bila da na svakoj poziciju dovedemo pojačanje, kako bi osvježili ekipu, što bi mnogima ujedno i postala konkurencija u borbi za mjesto u timu. Uz dosta predanosti i rada, smatram da možemo ostvariti sve što poželimo", dodao je Matiješević.

Stručni štab i fudbaleri, stigli su prije nekoliko dana u Beograd, gdje su se vratili nakon odrađenih priprema na Kipru. Trenutno, tim sa Banovog brda nalazi se na drugoj poziciji u šampionatu sa ukupno osvojenih 37 bodova. 

Svoj put ka ostvarenju cilja počinju već u petak gdje će i otvoriti nastavak sezone u Super ligi Srbije kada će kao domaćin od 16 sati dočekati ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti