Čukarički prokockao tri gola prednosti u Kazahstanu
Foto: EPA

Srbijanski klub ide dalje

Čukarički prokockao tri gola prednosti u Kazahstanu

Srbijanski predstavnik u Evropskoj ligi Čukarički rutinski je preskočio prvu prepreku u ovom takmičenju.

Nakon ubjedljive pobjede nad Ordabasyjem na domaćem terenu (3:0), Čukarički je danas na gostovanju u Kazahstanu remizirao odigravši 3:3, iako je imao tri gola prednosti nakon samo dvadesetak minuta.

Pogađao je Mandić je u 10. i 14. minuti, da bi Kajević u 21. donio Čukaričkom 3:0. Geynirkh je u drugoj minuti nadoknade prvog poluvremena smanjio na 3:1, da bi Tunggyshbayev u 67. minuti pogodio za 3:2.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Konačan rezultat postigao je Erlanov u trećoj minuti sudijske nadoknade. Uprkos prokockanoj pobjedi, Čukarički se sa ukupnih 6:3 lagano plasirao u 2. pretkolo gdje će se sastati sa Videotonom, koji će najvjerovatnije eliminisati ekipu Zaria Balti protiv koje je u prvom meču slavio s 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi