Ćulov: U Omanu nas vole, dobili smo i auto od kluba

Prvi Bosanci koji igraju u Omanu

Ćulov: U Omanu nas vole, dobili smo i auto od kluba

Edmir Škorić

Adis Ćulov i Ekrem Hodžić prvi su bh. igrači koji nastupaju za klubove u Omanu.

Adis i Ekrem su dva mjeseca članovi kluba Sohar u Omanu. Iako su kratko vrijeme u Omanu, postali su miljenici publike.

"U Omanu sam već dva mjeseca i dobro smo se adaptirali na novu sredinu. Oman je predivna šerijatska država i ovdje nema ludih provoda noću kao u BiH", rekao je Ćulov za SportSport.ba, dodavši:

"Odlično smo primljeni u Soharu i za sada nam ide super. Ja sam već u prvom kolu asistirao i postigao gol za pobjedu i bio igrač utakmice. Također, Ekrem je postigao gol u četvrtom kolu kada smo pobijedili s 2:0".


"Vole nas i poštuju"

Upoznao nas je naša sagovornik i o Soharu, te istoimenoj ekipi iz tog grada.

"Sohar je ekipa iz istoimenog grada, koji je drugi grad po broju stanovnika u Omanu. Ekipa je bila pretposljednja kada smo nas dvojica došli. Sada imamo pet vezanih pobjeda i jedan remi uz jedan poraz. Mi smo ovdje postali ljubimci publike. Vole nas i poštuju".

Slobodno vrijeme Bosanci u Omanu provode u Dubaiju. "Što se odmora tiče, idemo u Dubai da se odmaramo, koji je sat vremena vožnje udaljen od Sohara. Hrana ovdje je zaista uper, kao i u Bosni, ali nam malo nedostaju ćevapi i burek", kaže Ćulov uz smijeh.

Automobil od kluba

Ono što je u BiH teško i zamisliti, u Omanu je ipak realno i normalno. Njih dvojica, Adis i Ekrem, dobili su na korištenje i automobil od kluba.

"Uslovi ovdje su zaista fantastični. Dobili smo i auto od kluba. Utakmice se igraju u noćnim terminima i ima prijenos svake utakmice na lokalnim TV-postajama, ali i na internetu se može pratiti. Živimo u klupskim apartmanima i zaista smo dobro plaćeni".

Velika je razlika između omanskog i bh. nogometa...

"Razlika između našeg i nogometa u Omanu je zaista velika. Nisu taktički odgovorni, ali su zato mnogo jaki na lopti i tehnički su dobro potkovani. Ono što je zanimljivo, ovdje su temperature i do 50 stepeni, ali navikli smo se. Profesionalci smo, moramo se na sve navikavati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti