Jedan od najboljih svjetskih sudija predavač na seminaru premijeligaških sudija

Stiže u BiH

Jedan od najboljih svjetskih sudija predavač na seminaru premijeligaških sudija

A. Čaušević

Gost predavač redovnog seminara za premijerligaške sudije bit će jedan od najboljih svjetskih sudija. 

Na seminaru će najboljim bh. arbitrima predavanje održati Cuynet Cakir, turski sudija sa FIFA značkom još od 2006. godine.

Ovaj 44-godišnjak je među sudijama kojim UEFA dodjeljuje najteže zadatke te je u dosadašnjoj karijeri sudio veliki broj važnih mečeva kao što je finale Lige prvaka 2015. godine.

Cakir u BiH stiže zahvaljujući Elmiru Pilavu koji je nedavno bio kontrolor suđenja turskom arbitru na meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Mađarske i Engleske. Nešto ranije Pilav je "kontrolisao" suđenje turskog arbitra na meču Evropa lige između Benfice i Arsenala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pilav je tako iskoristio dobre odnose sa Cakirom te se pobrinuo da poznati sudija dođe na seminar namijenjen premijerligaškim sudijama. U petak će Cakir dijeliti pravdu na meču kvalifikacija za SP između Njemačke i Rumunije, a odmah nakon pomenutog duela doputovat će u Sarajevo.

Nema sumnje da će savjeti i razmjena iskustva sa jednim od najboljih svjetskih sudija itekako koristiti djeliocima pravde na premijerligaškim trenima.

Top Komentari

Ajax11
Pokazite mu koju tekmu Grbića i drugova, nece seminar završiti pola godine
12 0
think
Nema potrebe da dolazi, zna se ko drži predavanje našim sudijama..
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi