Ćurguz: Prijavili smo stadion u Modriči kao rezervnu opciju, ali igrat ćemo u Doboju

Sloga vjerovatno u Premijer ligi

Ćurguz: Prijavili smo stadion u Modriči kao rezervnu opciju, ali igrat ćemo u Doboju

Adnan Beganović

Sloga iz Doboja u narednoj sezoni će najvjerovatnije igrati u Premijer ligi.

Naime, s obzirom da Krupa kao prvoplasirani tim Prve lige Republike Srpske nije dobila licencu, a Sloga kao drugoplasirana jeste i ukoliko se ne uvaži žalba ekipe iz Kanjona Tijesno, Dobojlije će igrati u elitnom rangu fudbala.

Slogu je do 2. mjesta u Prvoj ligi Republike Srpske i vjerovatno Premijer lige s klupe predvodio iskusni Zoran Ćurguz, koji je govorio za SportSport.ba.

Iskusni Ćurguz, koji je već radio u Premijer ligi, osvrnuo se na proteklu sezonu.

"Dosta zanimljivo je bilo, Krupa je na kraju kroz cilj prošla prva, dok smo mi u neizvjesnoj završnici stigli do 2. mjesta. Mislim da smo zaslužili. Klub je organizovan na jednom visokom nivou, igrači su u svakom susretu davali svoj maksimum i evo, po prvi put će se u Doboju igrati elitni rang takmičenja", istakao je Ćurguz.

Sloga je s obzirom da u ovom trenutku stadion u Doboju ne zadovoljava uslove za Premijer ligu, kao rezervni stadion prilikom licenciranja prijavila onaj u Modriči, no Ćurguz je uvjeren da će ljubitelji fudbala elitni rang imati prilike gledati u Doboju.

"Prijavili smo stadion u Modriči, ostale kriterije iz licenciranja smo prošli bez ikakvih problema pa mislim da i to dovoljno govori o organiziranosti kluba. No, iako imamo tu rezervnu varijantu u Modriči, mislim da ćemo igrati u Doboju i to od samog početka prvenstva. Novci su osigurani, već sutra ćemo početi raditi na otklanjanju nedostataka i mislim da ćemo do 1. kola stići uraditi sve što je potrebno kako bismo bili domaćini u Doboju", ističe Ćurguz.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iskusni stručnjak svjestan je da će Slogi trebati ozbiljna pojačanja kako bi bila konkurentna u Premijer ligi.

"Svjesni smo razlike u kvaliteti u Premijer ligi i Prvoj ligi RS. Naravno da ćemo se pojačati, no imamo i sad kvalitetnih igrača koji mogu iznijeti teret igranja u elitnom rangu. Mislim da ćemo napraviti sasvim oslidnu ekipu koju će krasiti moderan i brz fudbal sa velikom dozom borbenosti. Uostalom, tako smo igrali i u Prvoj ligi RS. Naš cilj je osigurati ostanak, napraviti stabilan klub. Naravno, velika je stvar što će pored prvog tima i pioniri te kadeti igrati u Premijer ligi, a moguće i juniori koji su doigravanju za plasman u elitni rang. Mnogo nam sve to znači i vjerujemo da ćemo biti jedno lijepo osvježenje za bh. fudbal", zaključio je šef struke dobojske Sloge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi