Ilići hlade šampanjac: Krupa na plus pet četiri kola prije kraja

Prva liga RS

Ilići hlade šampanjac: Krupa na plus pet četiri kola prije kraja

A. Beganović

Odigrani su mečevi 26. kola Prve lige Republike Srpske nakon kojeg je Krupa ima najviše razloga za slavlje.

Četiri kola prije kraja Prve lige Republike Srpske sve je izvjesnije da će pehar namijenjen najboljoj ekipi otići u Krupu na Vrbasu.

Naime, danas su u okviru 26. kola Prve lige Republike Srpske odigrana dva derbija nakon kojih je najzadovoljnija Krupa. Izabranici Vladimira Ilića gostovali su kod velikog rivala Sloge iz Doboja i svaki rezultat osim poraza otvarao im je vrata prvog mjesta, odnosno povratka u Premijer ligu.

Nakon prvih 45 minuta velikog derbija u Doboju nije bilo golova, a u 5. minuti nastavka domaći su stigli do prednosti. Dimitrije Zajić je doveo Slogu do prednosti. No, 19 minuta prije kraja Emmanulah Blažević postiže jedan od najvažnijih pogodaka Krupe u ovoj sezoni za konačnih 1:1.

U isto vrijeme u Etno selu Stanišići igrali su Zvijezda 09 i Sloboda iz Novog Grada, kojoj je trebala pobjeda kako bi nastavila "puhati za vrat" vodećoj Krupi. No, Zvijezda 09, koja je porazima od Krupe i Tekstilca u prethodna dva kola, izgubila šanse za plasman u Premijerl igu, odigrala je dosta dobro i slavila je s minimalnih 1:0. Jedini pogodak na susretu je postigao Igor Blagojević u 61. minuti.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Krupa se četiri kola prije kraja nalazi na samom vrhu tabele sa 63 boda, po pet manje imaju Sloga i Sloboda Novi Grad i čini se da će ekipa koja je i u prošloj sezoni na terenu osigurala nastup u društvu najboljih, ponovo to ostvariti, ali da li će igrati u elitnom rangu ili će svoje mjesto prepustiti nekom drugom, saznat ćemo vjerovatno na kraju sezone.

Dodajmo i da su danas svoje mečeve odigrali Drina - Borac 4:0, Podrinje - Budućnost 0:1, Ljubić - Slavija 2:3, Sutjeska - Kozara 5:1 i Omarska - Tekstilac 0:0.

Promo

Top Komentari

2323
Sta ima veze da hlade sampanjac kada se vec zna da utvrdjuju pazar i da nece u PL..lolitika jgra ulogu i gura Slogu Doboj iako nemaju uslove ni tima...Ilici gledaju ko ce im dati vise para...yebes ligu bez briga
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi