Bivši fudbaler Željezničara, Zrinjskog i Olimpika u idealnom timu prvenstva Malte

Čurjurić pružao sjajne partije

Bivši fudbaler Željezničara, Zrinjskog i Olimpika u idealnom timu prvenstva Malte

A. Beganović

Nekadašnji fudbaler Zrinjskog, Željezničara i Olimpika, Ivan Čurjurić, na Malti je odigrao sjajnu sezonu, pa je uvršten i u idealni tim prvenstva.

Ivan Čurjurić, nekadašnji fudbaler Željezničara, Zrinjskog i Olimpika, izabran je u idealni tim fudbalskog prvesntva Malte.

Hrvatski vezni fudbaler koji je svojevremeno pružao dobre partije nastupajući za Željezničar, Zrinjski i Olimpik, početkom ove sezone preselio je na Maltu gdje je potpisao ugovor sa Vallettom.

Iskusni 32-godišnji fudbaler opravdao je očekivanja, njegove dobre igre tokom cijele sezone nisu ostale nezapažene pa je od strane Asocijacije profesionalnih fudbalera uvršten u idealni tim prvenstva.

Veliko priznanje za fudbalera koji je prije dvije godine razmišljao da "objesi kopačke o klin".

"Nikada u karijeri nisam doživio da pauziram šest mjeseci, nažalost to se dogodilo nakon odlaska iz Zrinjskog. Trebao sam da idem za Saudijsku Arabiju. Imao sam nevjerovatno ponudu, spakovao sam kofere i došao na aerodrom i baš u tom momentu saopštili su mi da je Hrvatska na crvenoj listi zbog korone te da ne mogu da putujem u Saudijsku Arabiju. Bio sam razočaran, čekao sam, a dani su prolazili. Nažalost trener se promijenio u klubu i transfer mi je propao", za SportSport.ba je istakao Čurjurić.

"Pauzirao sam šest mjeseci, razmišljao sam da se ostavim nogometa ali onda je uslijedio poziv gospodina Slavka Petrovića koji je tada vodio Olimpik. Uvjerio me da ću se vratit u staru formu, istakao mi je da vjeruje u mene kao igrača i odlučio sam se da prihvatim ponudu. Nisam se pokajao, odradio sam, sada mogu reći, najbolje pripreme u svojoj karijeri i vratio sam se u formu. Odigrao sam dobru pulusezonu u Olimpiku i napravio transfer u Vallettu koja je najveći klub na Malti. Odigrao sam dobru sezonu, a dokaz za to je i to što sam uvršen u idealni tim prvenstva. Kao i svakom sportisti, nagrada mi mnogo znači, a veliku zaslugu za nju ima i već spoemuti Petrović i moji saigrači iz kluba", dodao je nekadašnji fudbaler Željezničara, Zrinjskog i Olimpika.

Inače, Valletta je sezonu okončala na sedmom mjestu tabele. Čurjurić je odigrao 21 utakmicu u prvenstvu, postigao je tri pogotka kojima je dodao šest asistencija.

Idealni tim prvenstva Malte: Jonathan Debono (Sirens FC), Cain Attard (Birkirkara FC), Ryan Camenzuli (Floriana FC), Leandro Almeida (Hibernians FC), Oualid El Hasni (Floriana FC), Brandon Paiber (Floriana FC); Ivan Čurjurić (Valletta FC), Jake Grech (Hibernians FC), Jurgen Degabriele (Hibernians FC), Luke Montebello (Birkirkara FC), Maxuell Maia (Gzira United)

Top Komentari

user1644923168
Pa to je sjajno... Željo nikad nije znao zadrzati kvalitetne igrače... Svi uspiju vani,samo Želji nisu dobri...
1 1
amarosimbrko
Jedan od najbolji vezni koji je igrao u Zeljo u zadnji 10 godina top monak top igrac
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi