Ivan Čurjurić pronašao zanimljiv inostrani angažman

Seli na Maltu

Ivan Čurjurić pronašao zanimljiv inostrani angažman

E. Škorić

Donedavno igrao na bh. terenima, sada seli na Maltu.

Čurjurić je prošle sezone igrao u Olimpiku, ali nakon što je klub istubio iz lige, svi igrači postali su slobodni, među njima i iskusni 31-godišnji Čurjurić, koji nije dugo čekao na novi angažman.

Potpisao je za najveći klub na Malti, Vallettu, te će s novim timom tražiti rekordnu 26. titulu, a uz to Valletta ima i 23 nacionalna kupa.

Čurjurića je bh. javnost pobliže upoznala u ljeto 2018. godine kada je potpisao za Željezničar, nakon toga igrao i za Zrinjski, a od zimus i u Olimpiku s kojim se pola godine kasnije korektno rastao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ponikao je u Hajduku, igrao i za Zadar, pa Zagreb, bio na Kipru, u Grčkoj, a jedno vrijeme proveo i u Rumuniji. Svoju prvu titulu u karijeri tražit će u ambicioznom timu s Malte, što će biti jedan sasvim novi izazov i jedna sasvim nova avantura u životu ovog ofanzivca koji je rođen u Zadru.

Top Komentari

bk123
I ja bi igro na Malti, solidna primanja, klima idealna pritisak nikakav
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi