Ćurković lobirao kod Platinija za N/FSBiH
Michel Platini i Ivan Ćurković

Mostarac iskoristio prijateljstvo sa predsjednikom UEFA

Ćurković lobirao kod Platinija za N/FSBiH

Mostarac Ivan Ćurković najzaslužniji je što je predsjednik UEFA-e Michel Platini odlučio održati sastanak sa čelnicima Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Platini će, naime, 12. septembra u Atini primiti članove Predsjedništva N/FSBiH u vjerovatno posljednjoj prilici da se proba izbjeći suspenzija međunarodnih fudbalskih federacija zbog neusvjanja prijedloga statuta iz UEFA-e i FIFA-a.

Nekadašnji golman mostarskog Veleža, beogradskog Partizana i francuskog St. Etinnea Ivan Ćurković iskoristio je svoje prijateljstvo sa predsjednikom UEFA Michelom Platinijem, te je kod njega urgirao da Francuz primi čelnike N/FSBiH.

Ćurković je tokom godina provedenih u St. Etienneu bio saigrač i kapiten Platiniju, te su nakon završetka igračkih karijera ostali u veoma dobrim odnosima, pa je ovaj Mostarac iskoristio svoje poznanstvo sa čelnim čovjekom UEFA-e kako bi ovaj pružio još jednu priliku bh. fudbalu. Da li će ovo biti dovoljno, saznaćemo 12. septembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.