Čustović strijelac u pobjedi Germinala

Prvenstvo Belgije, 27. kolo

Čustović strijelac u pobjedi Germinala

Edmir Škorić

U Belgiji je večeras odigrano šest susreta 27. kola Jupiler lige. Od bh. internacionalaca najviše se istakao Adnan Čustović koji je zabio jedan od tri gola u pobjedi svoje momčadi.

Germinal Beerschot je s 3:1 savladao Kortrijk, a vodeći gol za momčad iz Antwerpena postigao je nekadašnji bh. reprezentativac Adnan Čustović u 34. minuti. Kortrijk je poravnao početkom drugog dijela preko De Metsa, ali je MacDonald sa dva gola osigurao domaćinu trijumf. Čustović je odigrao svih 90 minuta, kao i Toni Šunji, bivši nogometaš Zrinjskog, na drugoj strani.

Genk je golom Barde iz 60. minute osvojio sva tri boda protiv ove sezone nezgodnog Mechelena. Bh. reprezentativac Boris Pandža odigrao je svih 90 minuta u sastavu gostiju, dok Boubacar Dialiba nije ulazio s klupe za rezervne igrače. Genk se ovom pobjedom izjednačio sa vodećim Anderlechtom. Oba sastava imaju po 60 bodova.

Golova nije bilo u duelu Eupena i Cercle Bruggea. Ervin Zukanović igrao je svih 90 minuta u momčadi Eupena koji polako ali sigurno odmiče iz opasne zone. Biton je golom u 37. minuti donio pobjedu posljednjeplasiranom Charleroriju nad Sint-Truidenom.

Rezultatom 1:1 okončan je susret Zulte-Waregema i Liersea. Domaći su poveli preko Habiboua u 57. minuti, da bi Mohamed Abdel Wahed u samoj završnici pogodio za bod pretposljednjeg Liersea. Club Brugge je, rezultatom 2:1, bio bolji od Lokerena. Nekadašnji bh. reprezentativac Sulejman Smajić sjedio je na klupi poraženog gosta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.