Čuvao Džeku u Ligi prvaka, a sada pojačava NK Čelik

Yunuszade će biti veliko pojačanje za odbranu Zeničana

Čuvao Džeku u Ligi prvaka, a sada pojačava NK Čelik · Saznajemo

Dino Kurbegović, foto: EPA

Nogometaši Čelika vratili su se iz Turske, gdje su boravili 20 dana i odigrali šest prijateljskih utakmica. Zeničani će generalku pred početak sezone imati u subotu na Bilinom polju protiv Borca iz Banja Luke.

Kako su već ranije najavili u zeničkom premijerligašu očekuje se još par igrača da pojačaju Čelik u narednim danima. Kako saznaje SportSport.ba novo pojačanje Čelika danas je stiglo u Zenicu i danas ili sutra trebao bi i da zvanično potpiše ugovor sa Zeničanima.

Riječ je o 27-godišnjem stoperu Elvinu Yunuszadu, koji u Čelik stiže iz azerbejdžanskog Sabaila. Ovaj nogometaš u svojoj dosadašnjoj karijeri pored ekipe Sabaila nastupao je još za Nefchi, Qarabag i Sabal.

Za mladu reprezentaciju Azerbejdžana ima pet upisanih nastupa, dok je za seniorsku selekciju odigrao tri meča uz jedan postignuti gol. Yunuszadu u svojoj dosadašnjoj karijeri ima pet titula prvaka ove zemlje, tri puta u dresu Qarabaga, dok je dva puta titulu osvojio igrajući za Neftchi Baku.

Zanimljivo da je Elvin Yunuszadu igrao i protiv Edina Džeke. Bilo je to 12. maja 2017. godine, kada je u okviru grupne faze Lige prvaka Roma na domaćem stadionu golom Perotia pobijedila 1:0 Qarabag, za koju je čitav meč odigrao Yunuszadu, koji je u toj utakmici veoma dobro čuvao najboljeg strijelca reprezentacije Bosne i Hercegovine u historiji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čuvao Džeku u Ligi prvaka, a sada pojačava NK Čelik

Sigurno da će dolazak ovog iskusnog i provjerenog stopera mnogo značiti za ekipu Ümita Özata, koja na proljeće ima cilj da obezbijedi opstanak u Premijer ligi.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

19211921
hajde da se nesto lijepo desu i u Celiku, nadam se da ce od sada ozbiljno stati na noge i poboljsati nasu ligu
8 6
adaStolac
Čelik je trenutno prava nepoznanica.Tesko da mogu biti gori od one ekipe sa kraja prvenstva. Sretno
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti