Cvetković: Sigurno pobeđujemo
Momir Ilić, bek Srbije

U taboru Srbije uvjereni u trijumf

Cvetković: Sigurno pobeđujemo

Adnan Beganović

Večeras u 19 sati naša rukometna reprezentacija u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Austriji 2010. godine igra revanš susret protiv Srbije u Nišu.
U domaćem taboru djeluju samouvjereno i svi redom su optimisti.

"Očekujem, pre svega, mnogo bolju igru i našu pobedu. Nismo nijednom oboreni na pleća u "Čairu" i siguran sam da će ostati tako i nakon današnjeg okršaja. Dodatno samopouzdanje nam daje činjenica da se u sastav vraćaju kapiten Nikolić i Anđelković koji su zbog povreda propustili duel u Sarajevu", rekao je selektor Srbije, Jovica Cvetković, za srbijanske medije.

Jedan od boljih u redovima Srbije u "Skenderiji" Uroš Mitrović također je iskazao veliki optimizam i dodao:

"Očekujem paklenu atmosferu. Na krilima niške publike padale su i mnogo jače reprezentacije od BiH tako da ne bi trebalo sumnjati u našu pobedu. Imali smo dva dana da analiziramo igru iz Sarajeva i da ispravimo sve greške. Sve u svemu, mislim da nikad više ne možemo ponoviti onako lošu igru iz Sarajeva."

Desnokrilni rukometaš Srbije, Nikola Kojić, pružio je blijedu partiju u našem glavnom gradu, ali kao i ostatak ekipe očekuje siguran trijumf.

"Priželjkujem pobedu i to veću od tri gola razlike da bismo na kraju u slučaju istog broja bodova sa BiH bili bolji zbog međusobnog skora. Ako ponovimo igru sa nedavno završenog Svetskog prvenstva nema sumnje da će Bosanci 'pasti', jer smo, realno gledajući, kvalitetniji sastav. Ono što se desilo u Sarajevu bilo nam je za nauk i videli smo da je poraz neminovan ukoliko ne odigramo najbolje što možemo bez obzira ko nam je protivnik", istakao je Kojić za B92.

Bez obzira što iz tabora Srbije dolaze optimistične izjave, dojma smo da oni sada mnogo ozbiljnije shvataju našu reprezentaciju i ukoliko mi pružimo partiju kao u Sarajevu povoljan rezultat neće izostati.
Zato momci ostavite srce na terenu i pružiti svima nama u Bosni i Hercegovini još jednu noć za pamćenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.