Cviko: U budućnosti će biti drugačiji kriteriji za slanje poziva

Član stručnog štaba BiH nakon poraza od Poljske

Cviko: U budućnosti će biti drugačiji kriteriji za slanje poziva

Reprezentacija BiH je večeras na Bilinom polju odigrala drugu utakmicu Lige nacija, protiv reprezentacije Poljske.

Dobri su Zmajevi bili u prvom dijelu, poveli sa 1:0, ali su Poljaci pred odlazak na odmor poravnali, a onda u nastavku stigli do preokreta i pobjed od 1:2.

Nakon utakmice kratko je za Nova BH govorio Rusmir Cviko, član stručnog štaba selekcije BiH.

"Vidite, nijedan poraz nije lijep, a pogotovo ne ovaj na našem terenu. Imali smo određene rotacije, promijenili smo sedam igrača u odnosu na prošlu utakmicu. Išli smo svjesno u rizik, da vidmo šta nam mogu dati svi igrači. Ovo nam je dalo neki uvid, malo drugačije ćemo razmišljati po pitanju poziva i drugačije ih slati. U budućnosti ćemo drugačije postavljati kriterije što se tiče poziva", rekao je Cviko, pa nastavio:

"Stručni štab se u razgovoru sa selektorom tako dogovorio, da imamo 25 igrača, da možemo rotirati i pokušati vidjeti maksimuim svakog igrača u ovim utakmica, a onda da se okrenemo baražu, ali i da naravno ne zapostavimo Ligu nacija".

"Imali smo peh, povredu Gojaka na poluvremenu, nismo znali šta je sa njim do početka drugog, pa smo na brzini zagrijali Višću. Ubacili smo Džeku u formacijji 4-4-2, bilo je još povreda. Ali imali smo i mi još šansi u drugom poluvremenu, mada je rezultat vjerovatno objektivan. Ipak, ostaje žal da se mogao izvući barem bod... Cilj je svakako zadržati se u Ligi A, ostaje žal što nismo iskoristili ove šanse, ali ostaje nam poboljšati realizaciju, okrenuti se budućnosti, biti pozitivan, napraviti zdravu cjelinu i biće to dobro...", nastavio je Cviko.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Reprezentacija se sada okreće baražu za EP i prvom meču protiv Sj. Irske.

"U svakom slučaju velika i teška utakmica. Biće urađena duboka analiza i današnje utakmice i utakmice protiv Italije. Pokušat ćemo analizirati i ispraviti greške, analizirati protivinika... Nadam se da ćemo pobijediti tu utakmicu, otići u finale baraža, tu također pobijediti i otići na EP", rekao je Cviko.

Top Komentari

Uranija
Najveći je problem što ti rusmire imaš veliki udio u tim pozivima...pogubna je najviše upravo ta činjenica
19 1
Penderinos
Na kraju i ispade dobro sto smo odigrali ove dvije "prijateljske" utakmice prije baraža, zamislite kako bi prošli da baraž nije bio odgodjen onda bi Duško odmah na debiju imao vatreno krštenje, nit bi znao s kim raspolaže nit kako sklopiti ekipu. Ovako je bar uvidio prednosti i nedostatke te ima dovoljno vremena da poradi na tome
15 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi