Cviko u Dalian doveo bivšeg napadača Zrinjskog

Već nastupao u Kini

Cviko u Dalian doveo bivšeg napadača Zrinjskog

S. Mlaćo

Kineski drugoligaš Dalian Transcendence angažovao je u svoje redove rođenog Sarajliju Ivana Božića (33), napadača koji u ovaj klub dolazi iz hrvatskog NK Sesvete.

Božić nastupa na poziciji napadača, a 2000. godine bio je član mostarskog Zrinjskog, dok je 2008. godine  dobio i poziv u "A" reprezentaciju naše zemlje kod selektora Miroslava Ćire Blaževića. 

Za Zrinjski je ipak odigrao samo par prijateljskih susreta, te za obeštećenje od 50.000 KM otišao u redove belgijskog KRC Harelbekea. Kasnije je nastupao za Šibenik, Beveren, Rijeku, Hrvatski Dragovoljac, te u Kini za Baekdu Tigers i Zhicheng.

U Sesvetama je u posljednoj polusezoni upisao 16 nastupa uz četiri pogotka, a već se priključio timu koji sa klupe predvodi bh. stručnjak Rusmir Cviko, dok su njegovi saradnici u stručnom štabu Dželaludin Muharemović i Almir Seferović. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi