Cvitanich na izlaznim vratima Ajaxa

Želi natrag u Argentinu

Cvitanich na izlaznim vratima Ajaxa

Edmir Škorić

Mnogo se očekivalo od Dario Cvitanicha kada je u ljeto 2008. godine stigao iz argentinskog Banfielda u amsterdamski Ajax. No, napadač nije zadovoljio i sam inzistira da se želi vratiti u rodnu državu.

Za 6,5 miliona eura Cvitanich je prošlog ljeta stigao u Ajax iz Banfielda, no kako je odigrao svega 24 utakmice i postigao 13 golova, sada je izvjesno da će napustiti holandski klub.

"Očajnički se želim vratiti u Argentinu. Želim biti u prvoj momčadi i već neko vrijeme nisam sretan u Ajaxu, kazao je Cvitanich za Radio del Plata, te dodao.

"Razmišljam samo o prvoj momčadi kako bih opet igrao. Međutim, morat ću pričekati i vdjeti što će se dogoditi u nadolazećem transferskom periodu."

Iz nepoznatih razloga propali su povratci u Argentinu ovog 25-godišnjaka. Naime, prošlog ljeta bio je blizu San Lorenza i River Platea, no na kraju je ipak ostao u Amsterdamu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.