Cvitanich na posudbu u San Lorenzo

Argentina Apertura

Cvitanich na posudbu u San Lorenzo

Dario Cvitanich se nakon samo godinu dana provedenih u Ajaxu vraća u Argentinu, ali ne u River Plate, kako se dugo govorilo, nego u San Lorenzo, kojeg s klupe vodi legendarni Diego Simeone. Cvitanich je Argentinac hrvatskih korijena, koji je u Ajax stigao prošlog ljeta iz Banfielda.

Dario Cvitanich u San Lorenzo ide na jednogodišnju posudbu, a ukoliko  Ajax ne bude na njega ozbiljno računao, postoji mogućnost da ga San Lorenzo otkupi. 

Simeone se početkom ove sedmice našao u velikim problemima, jer mu je uprava kluba prodala najboljeg igrača i strijelca Gonzala Bergessia u francuski Saint-Etienne, a prije njega i drugog napadača Andresa Silveru. 

Iako su prodali dva najbolja igrača, od njega su tražili borbu za titulu prvaka, pa je Diego morao pod hitno dovesti neko pojačanje u napadu, a izbor je pao na Cvitanicha, koji je u Argentini igrajući za Banfield ostavio veliki trag.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti