Cyril Despres već pripremio šampanjac
Despres ima veliku prednost

Još samo etapa do kraja

Cyril Despres već pripremio šampanjac

M. Maksimović

Ovogodišnji Dakar je stigao do samog kraja. Predposljednja etapa se vozila od San Rafaela do
Santa Rose, u dužini od 725 kilometara, a etapne pobjede su ostvarili Pal Anders Ullevalseter na KTM-u te Stephane Peterhansel u BMW-u. Vodeći u konkurenciji motociklista, Cyril Despres je etapu završio na drugom mjestu, dok je Carlos Sainz bio četvrti u svom Volkswagenu.

I dok Francuz već polako može pripremati šampanjac, u konkurenciji automobila će sve biti otvoreno do kraja.Sainz kao prvi ima samo 2 minute i 48 sekundi prednosti ispred Nassera Al-Attiyaha.
U 13.etapi smo gledali duel Nassera Al-Attiyaha i Stephana Peterhansela. Francuz je nakon 51 kilometra zaostajao za  Al-Attiyahom minutu i 40, da bi taj zaostatak nakon 100 kilometara bio tek 42 sekunde. U nastavku je Peterhansel preuzeo vodstvo koje je pretvorio u etapnu pobjedu, dok je Al-Attiyah bio drugi sa minutom i 21 sekundom zaostatka. Treći je bio Francuz Chicherit, dok je Sainz kao četvrti  došao na cilj tri minute i 53 sekunde kasnije.

Pal Anders Ullevalseter je odlično odvozio 13.etapu, na šest od osam kontrolnih tački je stigao prvi i na kraju je pobjegao Despresu, 43 sekunde. Španac Marc Coma kao treći zaostao 2 minute 46 sekundi. Što se tiče tog ukupnog poretka Despres ima preko sat vremena prednosti ispred Ullevalsetera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.