"Da je Ronaldo igrao umjesto Messija, Barcelona ne bi ispala"
(Foto: EPA)

Poznati voditelj ne voli Argentinca

"Da je Ronaldo igrao umjesto Messija, Barcelona ne bi ispala"

Midhat Šljivak

Lionel Messi sinoć se potpuno utopio u sivilo Barcelone.

Katalonci su imali očajnu noć na Anfieldu. Doživjeli su pravu blamažu, poraženi su sa 4:0 i nećemo ih gledati u već planiranom finalu Lige prvaka.

Messi je statistički odigrao očajan meč, a poznati voditelj Piers Morgan posebno je bio oštar u komentarima na igru argentinske zvijezde.

Morgan je 'ludovao' po Twitteru, pa je Messija nazvao precijenjenim i poručio je kako Barca ne bi ispala da je umjesto Messija igrao Cristiano Ronaldo.

"Barcelona ne bi ozgubila utakmicu da je Cristiano igrao za njih. To je činjenica", napisao je Morgan uz dodatak kako je CR najveći svih vremena.

Nije to bilo sve od ovog poznatog voditelja. Messija je proglasio precijenjenim o očigledno da on nije baš ljubitelj igre argentinskog fudbalera.

Statistika otkriva da je Lionel Messi sinoć odigrao katastrofalno!

Katalonci su imali velikih 3:0 iz prve utakmice i niko nije vjerovao da se može ponoviti prošla godina kada je Barcelona ispala od Rome, ali desilo se veliko iznenađenje i Liverpool je na Anfieldu slavio sa 4:0 i prošao u finale.

Cijeli nogometni svijet je pričao samo o Lionelu Messiju nakon što je postigao dva gola u prvoj utakmici, od čega je drugi bio prava majstorija, pričalo se o Zlatnoj lopti, ali sve je to sinoć palo u vodu kada se završila utakmica na Anfieldu.

Argentinac je u uzvratnoj utakmici jednostavno nestao, a brojke govore koliko loše je igrao najbolji igrač Barcelone.

Messi je imao 63 dodira s loptom (manje nego Alexander-Arnols, Alba, Busquets, Roberto, Pique, Milner, Rakitić i Fabinho), što mu je najmanje ove sezone.

Pored toga on je imao svega 41 dodavanje (prosjek u Ligi prvaka mu je bio 60), od čega je šest bilo netačnih, te pet udaraca na gol, od čega dva u okvir, a zaradio je samo jedan prekršaj

Ipak, ono što najviše bode u oči je čak 17 izgubljenih lopti Messija, a samo je Jordi Alba imao više (21).

Pored svega, Argentinac je nastavio katastrofalan niz gdje nije zabio gol u gostima u polufinalu Lige prvaka još od sezone 2010/2011 kada je postigao gol Realu.

Od ukupno 112 golova u Ligi prvaka Messi ih je postigao samo šest u polufinalu ovog takmičenja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dino_2000
U pravu je čovjek 100%.
0 4
ljiljan
pa sto onda nije ajaxu zabio go, Ronaldo samo moze zavrsit akciju koju su mu stvorili saigraci a bez Messija Barsa nema igru, a i sinoc je gurno Suareza Kutinja i Albu u 100% sansu dakle tri mrtve sanse fulili na Messijevu asistenciju
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi