Da li biste ih uspjeli sve nabrojati? Sedam igrača koji su igrali za Barcelonu i Liverpool
Pepe Reina je bio član Barcelone od 2000. do 2002. godine

Dvojica će nastupiti večeras

Da li biste ih uspjeli sve nabrojati? Sedam igrača koji su igrali za Barcelonu i Liverpool

S. Pašalić

Barcelona će večeras na Camp Nou ugostiti Liverpool u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Katalonski tim je u nokaut fazi preko Lyona i Manchester Uniteda stigao do polufinala, dok je Liverpool prošao Bayern i Porto te se našao među četiri najbolje ekipe.

Najbolji igrač Barcelone Lionel Messi će imati poseban motiv protiv Liverpoola s obzirom da još uvijek nije postigao gol protiv engleske ekipe u Ligi prvaka.

Bit će ovo i utakmica u kojoj će igrači Barcelone Luis Suarez i Philippe Coutinho zaigrati protiv svog bivšeg tima, a u historiji je ukupno sedam igrača igralo za oba tima.

Prvi od njih je Finac Jari Litmanen koji je za Barcelonu igrao od 1998. do 2001. godine, a za Liverpool je igrao od 2001. do 2003. godine.

Sljedeći je Holanđanin Boudewijn Zenden koji je također igrao za katalonski tim od 1998. do 2001. godine, a za Redse je igrao od 2005. do 2008. godine.

Golman Pepe Reina je bio član Barcelone od 2000. do 2002. godine, a u Liverpoolu je ostavio dubok trag gdje je igrao od 2005. do 2013. godine.

Luis Garcia je za Barcelonu igrao od 2003. do 2004. godine, dok je za Liverpool igrao od 2004. do 2007. godine.

Javier Mascherano je za Liverpool igrao od 2007. do 2010. godine, da bi nakon toga prešao u Barcelonu za koju je igrao do 2018. godine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Već pomenuti Luis Suarez je na Anfieldu bio od 2011. do 2014. godine, nakon čega je prešao u Barcelonu gdje igra i danas.

Philippe Coutinho je za Liverpool nastupao od 2013. do 2018. godine te je također nakon toga prešao u katalonski tim u kojem igra i danas.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi