Da li će Bošnjaković prvu promjenu napraviti na golmanskoj poziciji?

Lakić se nije proslavio na Pecari

Da li će Bošnjaković prvu promjenu napraviti na golmanskoj poziciji?

S. Mlaćo

Sloboda je večeras poražena na Pecari 2:0.

Milenko Bošnjaković je u petak zvanično predstavljen na klupi Tuzlaka, a već danas je imao 'vatreno krštenje'.

Na kraju je Sloboda upisala poraz, iako bi sve vjerovatno drugačije bilo da je iskusni vezista Samir Bekrić u prvom poluvremenu bolje reagovao i doveo svoj tim u vodstvo. Nije, pa su Širokobriježani to kaznili i upisali tri vrijedna boda.

"Ljudi su jači, spremniji. Trkački su bili bolji u duelima snažniji, čestitam im na pobjedi i idemo dalje. Nećemo da se vadimo, bilo je tu lagano primljenih golova, ali šta da radimo? Borimo se i gurat ćemo dalje", istakao je Bošnjaković nakon meča.

Već u narednom kolu novi težak ispit za Tuzlake. Na Tušanj dolazi FK Sarajevo. Bošnjaković će sigurno već od sutra pokušati 'probuditi' momčad, te vratiti vjeru u uspjeh, s obzirom da je više nego vidljivo da je samopouzdanje Tuzlaka na niskom nivou.

Vidljiva je i nespremnost momčadi, što je i razumljivo s obzirom na raniji štrajk i prestanak treniranja nogometaša zbog neisplaćenih obaveza, a Bošnjaković će protiv bordo tima vjerovatno i morati napraviti određene rokade. Vjerovatno će krenuti redom, dakle od golmanske pozicije

Nikola Lakć se nije proslavio na Pecari, čak naprotiv. Prvi pogodak definitivno ide na njegovu ruku, pa bi Bošnjaković mogao šansu pružiti iskusnom Irfanu Fejziću, koji je kao veliko pojačanje stigao na Tušanj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fejzić je pokazao svoje kvalitete kada je pomalo neočekivano dobio šansu u FK Željezničaru, ali dolaskom Filipa Erića odlučio je da napusti Grbavicu. Ipak, na Tušnju je do sada tek dva nastupa u Kupu BiH,  ma da je imao i problema sa povredom, ali će vjerovatno biti spreman za subotnji meč. 

Koliko će Bošnjaković moći 'izvući' do zimske pauze iz momčadi pred kojom su veoma teški ispiti, ostaje da se vidi.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
Irfane Fejziću,najbolji golmane....
2 1
Rus
Ovaj golman nije ni za malog fudbala. A ako je Beganovic najveci potencial slobode crno Vam se pise.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi