Da li im sudije pomažu što su Real, ili pomažu svim velikanima?

Izvlače se primjeri protežiranja

Da li im sudije pomažu što su Real, ili pomažu svim velikanima?

Bilo bi pretjerano da je tek puka koincidencija. Real Madrid je veliki klub i posljednjih je sezona imao strašan vjetar u leđa kada su u pitanju sudijske odluke.

Real Madrid je plasmanom u polufinale Lige šampiona podijelio fudbalski svijet, natjerao ga da stane na stranu Juventusa. Svaki prekršaj u kaznenom prostoru u svakoj minuti utakmice znači penal, ali ako se kruto poima svijet. Tako su, isto kao kada dođu izbori, ljudi zakrvili oko svojih tabora. Racionalizira se, nalaze argumenti,

Međutim, pojedini svjetski i regionalni mediji postavljaju pitanje je da li je samo prvak Španije zaštićen u UEFA.

Oni koji smatraju da JESTE ponudili su materijal kojim pokušavaju da dokažu kako kraljevski klub uživa poseban status u organima Evropske kuće fudbala, da je „posebna vrsta“ i da mu se čisti put ka finalu u Kijevu, gde bi mogao opet da podigne Srebrnu amforu. Zato je ovog četvrtka jedna od fotografija koja kruži internetom, zapravo, montaža spornih situacija sa utakmica Reala u pohodima na evropsku titulu.

Neko se sjetio sporne situacije Predraga Mijatovića, neposredno prije gola baš Juventusu u finalu Lige šampiona 1998. u Amsterdamu. Mnogi smatraju da je gol postignut iz ofsajda, iako je Peđa to više puta demantovao, uvjeravajući da je Gianluca Pessoto bio uz liniju, što se ne vidi na snimku.

Sumnjivih situacija ima i iz minulih sezona. Na primjer, u finalu 2014. godine, igranom u Lisabonu, Sergio Ramos je pogotkom u nadoknadi protiv Atletica odveo meč u produžetke, ali je golu štopera prethodio udarac Garetha Balea laktom u lice Juanfrana.

Ramos je bio akter i u finalu 2016, vodeći gol protiv istog rivala u Milanu postigao je iz ofsajda, da bi lani, u pohodu ka odbrani trofeja, Real prošao Bayern zahvaljujući činjenici da je dva gola u revanšu Ronaldo dao iz nedozvoljenih pozicija.

Oni koji smatraju da NIJE navode kako je Juventus protežiran u Seriji A, da je Barcelona nekoliko puta prošla u Ligi prvaka zahvaljući spornim odlukama sudija, da je Borussia Dortmund isto tako eliminirala Malagu 2014.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ili je Real u povlaštenom položaju, jer je Real, ili UEFA uvijek protežira velike, pitanje je na koje svako ima svoj odgovor. Bitno je samo ko je veći klub u datom trenutku.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realmadridbalkan
Jedina greška je protiv Bayerna jer je bio veliki ofsajd, ali sta je tu je ionaku je Real Madrid bio prejak u produzecima, kao sto bi bio i protiv Juventusa sinoć da je se igralo.
19 31
HAMIC
Bilo kako bilo sta su osvojili zadjih godina poklonjeno im je.Sramota zvana REAL MARDID.
25 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi