Da li je i Galatasaray namještao?

Nastavlje se afera u Turskoj

Da li je i Galatasaray namještao?

Nastavlja se afera oko namještanja utakmica u Turskoj, a sada je sve uvučen i četvrti najveći turski klub Galatasaray.

Klupski dužnosnik Bulent Tulun bio je na razgovoru u policiji i po rečima glasnogovornika Sedata Dogana on je samo asistirao i pomagao informacijama, ali turski časopis Hurriyet navodi da je jedna od glavnih tema bila sezona 2005/2006 kad je Galatasaray osvojio titulu nakon meča Fenerbahce - Denizli 1:1 u poslednjem kolu.

Od početka afere je u istrazi ispitano više od 30 osoba koji se teret za namještanje 19 mečeva prošlog prvenstva i nekih u prošlosti. Da sve bude gore, u pitanju su osobe bliske vodećim klubovima Fenerbahceu, Trabzonu i Bešiktašu, a Aziz Yildirim, predsjednik Fenera je u zatvoru i njegovom timu prijeti izbacivanje iz lige. Zbog svega je prvenstvo pomjereno za čak mjesec dana i počeće tek 9. septembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.