Da li je iko za jednog predsjednika?

UEFA neće više tolerisati neslogu

Da li je iko za jednog predsjednika?

Predstavnici hrvatskog naroda u Nogometnom savezu Federacije Bosne i Hercegovine održali su danas sastanak na kojem je bilo riječi o predstojećoj Skupštini, te prijedlogu novog Statuta.

Hrvatski predstavnici u Nogometnom savez FBiH protive se uvođenju jednog predsjednika Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i zalagaće se da se održi sadašnje stanje sa tročlanim Predsjedništvom.

Nogometni savez Federacije Bosne i Hercegovine do sutra mora usaglasiti stavove, a državni Savez se mora do 18. juna očitovati pred UEFA-om, koja ultimativno zahtjeva uvođenje jednog predsjednika ili u protivnom slijede sankcije za N/FSBiH koje podrazumijevaju suspendovanje svih reprezentativnih selekcija, kao i klubova i samog bh. Saveza.

Međutim, iako su, barem u javnosti, za uvođenje jednog predsjednika, bošnjački članovi i nisu previše zagrijeni za ovu ideju, baš kao i hrvatski i srpski.

"Ne vidimo problem u Predsjedništvu. Treba N/FSBiH početi čistiti od temelja, dakle silne i nepotrebne administracije. Tu leži možda i najveći problem", navodi naš izvor.

Bilo kako bilo, vremena za dogovor je ostalo jako malo, a UEFA svakako neće tolerisati više neslogu i nerad unutar Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, ali će najveće posljedice eventualnih sankcija snositi oni koji su najmanje krivi: Klubovi, reprezentacije i navijači.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.