Monchi pokazao da i dalje misli na Sevillu

Gonalons otišao na posudbu

Monchi pokazao da i dalje misli na Sevillu

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome jučer su pobjedom u gostima protiv Torina (1:0) počeli novu sezonu italijanske Serije A.

Heroj Rome još jednom bio je Edin Džeko koji je u samom finišu utakmice postigao gol za pobjedu. Eusebio Di Francesco je koliko-toliko posložio igrački kadar za novu sezonu, a jasno je bilo da mjesta u ekipi nema za Maximea Gonalonsa koji je prije godinu dana stigao iz Lyona.

Ovaj 29-godišnji vezni fudbaler u dresu rimskog kluba odigrao je samo 12 utakmica, a nakon što je prije nekoliko dana za Romu potpisao Steven N'Zonzi postalo je jasno da za njega više nema mjesta u timu Vučice.

Zbog toga je rimski klub na čelu s Monchijem odlučio da sarađuje još jednom sa Sevillom gdje je Gonalons otišao na posudbu do kraja sezone. Španski klub će imati pravo narednog ljeta da otkupi njegov ugovor ukoliko opravda očekivanja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi