Da li je Olmo, ipak, pogriješio?

Španac se ne pomjera sa klupe...

Da li je Olmo, ipak, pogriješio?

Ponude su stizale i stizale, špekulisalo se i špekulisalo i Dani Olmo je u januaru konačano odabrao - Leipzig.

Bilo je ponuda za talentovanog Španca i od drugih evropskih klubova, trener Dinama Nenad Bjelica je nedavno otkrio da je Milan nudio i više novca od Nijemaca i istakao da bi on na Olmovom mjestu prije izabrao Seriju A, ali je mladi ofanzivni veznjak želio u Leipzig.

Napustio je Olmo Dinamo, a Modri su odmah inkasirali 20-ak miliona eura i sada čekaju na brojne bonuse.

Bio je siguran 21-godišnji Španac da je napravio pravi potez i izabrao klub koji će mu odgovoarati zbog stila igre i u kojem će sigurno imati značajnu minutažu.

Međutim, početak Olmove avanture u Leipzigu nije onakav kakvim ga je zamišljao. Već sada se s pravom postavlja pitanje, da li je Španac ipak pogriješio u odabiru kluba?

Olmo je u Dinamu bio nezamjenjiv, ali u Leipzigu polako ispada iz svih planova trener Juliana Nagelsmanna.

Kada je tek stigao u Leipzig, Olmo je dobijao priliku, postigao je i gol u Kupu protiv Eintrachta, asistirao protiv Werdera, ali se vrlo brzo moglo primijetiti da se Španac muči sa privikavanjem na ogromnu razliku u brzini između hrvatskog i njemačkog fudbala.

A onda mu je Nagelsmann očigledno prestao vjerovati jer nema nikakvih informacija da Olmo ima problema sa povredom.

Posljednji put je Olmo odigrao više od jednog poluvremena upravo u pomenutom meču sa Werederom u kojem je upisao asistenciju. Od tada je Leipzig odigrao pet utakmica, a Olmo je nastupio na samo jednoj i upisao tek 30 minuta na terenu.

Dakle, Olmo je sa klupe za rezervne igrače odgledao obje utakmice osmine finala Lige prvaka sa Tottenhamom, visoku pobjedu (5:0) svog tima nad Schalkeom i remi sa Bayerom, dok je pola sata odigrao tek protiv Wolfsburga (0:0).

Teško da će Olmo dobijati prilike u Leipzigu tek tako, bez konkretnog učinka jer Nagelsmann na pozicijama koje pokriva i Španac može računati i na brojne kvalitetne igrače (iako se u većoj mjeri ne radi o zvijezdama). Tu su ofanzivni veznjaci Hannes Wolf i Christopher Nkunku, centralni Haidara, Laimer i Kampl, krila Sabitzer i Forsberg...

Hrvatske Sportske novosti opisujući Olmov slab start epizode u Leipzigu gledaju i kroz prizmu mogućih pokušaja Leipziga da izbjegne ili odloži plaćanje bonusa Dinamu.

Naime, Dinamo bi za svakih 15 službenih utakmica Danija Olma u dresu Leipziga trebao inkasirati milion eura i tako četiri puta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dakle Dinamo ima priliku zaraditi četiri miliona eura ukoliko Olmo skupi 60 zvaničnih nastupa za Leipzig. Međutim, ne broje se bilo kakvi nastupi već samo oni u kojima Španac odigra najmanje 46 minuta.

Do sada je Olmo skupio tek dva takva nastupa...

Top Komentari

BaboBih
Olmo me ne zanima ni 5%, stvarno ono sretno mu ali nit ga pratim nit mu se divim. Ipak Kakve vi gluposti pisete, pa Olmo nije presao u RBL da igra od prve minute... On je tu za buducnost i tek je dosao u klub prije par mjeseci. Od 9 utakmica on je u 5 ulazio sa klupe. I sad to nije dobro za nekog od 20ak godina. Sta treba trener sad da Sabitzera, Forsberga i druge sto su tu vec duze samo tako da baci na klupu da Olmo igra. Pa mora malo da se navikne na ligu, na svoju ekipu. Nece ga odma baciti u vatru. Od Olme tek racunaj od sljedece sezone da ce igrati nesta vise.
5 0
tbra
Dok su ga neki ovdje kovali u zvijezde i poredili sa joaom felixom iz atletica...ccc
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi