Da li je reprezentacija svetinja?

Doborac neće igrati s Crnom Gorom

Da li je reprezentacija svetinja?

Adnan Beganović

"Damir Doborac nije se pojavio na okupljanju, a iz njegovog kluba, Bosna BH Gasa, dobili smo pismo u kojem stoji da se on neće pojaviti na pripremama zbog premorenosti“, rekao je za naš portal generalni sekretar RS BiH, Smajo Karačić te dodao:

"Izvršni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine sastat će se u srijedu i donijeti konačan stav po ovom pitanju. Obrazloženje koje smo dobili iz Bosne pomalo je čudno jer Doborac je u subotu nastupao u prvenstvenom ogledu, a sada je premoren. Dosta čudno zvuči."

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u sklopu priprema za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2011. godine u Švedskoj u srijedu i četvrtak odigrat će dva prijateljska susreta protiv izabrane vrste Crne Gore, a danas su se reprezentativci okupili u našem glavnom gradu.

Novoizabranom selektoru Vojislavu Rađi na prve pripreme odazvali su se gotovo svi pozvani igrači, izuzev već spomenutog Doborca, Panića i Prce (povrede), te Obradovića koji će u dogovoru sa selektorom propustiti ovu akciju.

Kako bismo provjerili zbog čega se na okupljanje nije odazvao srednji bek popularnih Studenata, Damir Doborac, kontaktirali smo čelne ljude RK Bosna BH Gas koji su za SportSport.ba izjavili:

„Damir Doborac do sada je svaku utakmicu za naš tim igrao gotovo svih 60 minuta i on je zaista premoren. Pored Doborca iz našeg kluba zbog povreda za reprezentaciju Crne Gore neće igrati Fahrudin Melić i Petar Kapisoda.“

Ne želimo ulazati u razloge nedolaska Damira Doborca na pripreme, ali se doista postavlja pitanje kako su igrači iz mnogih evropskih klubova mogli doći na okupljanje i nisu premoreni, dok igrač iz našeg najboljeg kluba prema izjavama iz istog, premoren je i ne može se odazvati selektoru.
Rukometni savez Bosne i Hercegovine sada je na potezu, a kakvu će odluku i kakav će stav zauzeti čelnici bh. rukometa saznat ćemo u srijedu.

Međutim, kakvu god odluku donese Rukometni savez, mi ćemo i dalje biti svjedoci sličnih slučajeva današnjem jer BiH spada u rjetke države u kojima reprezentativni dres nije svetinja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije