Da li je Van Aanholt svjestan šta je jučer napravio na Old Traffordu?

Ušao u povijest engleske Premier lige

Da li je Van Aanholt svjestan šta je jučer napravio na Old Traffordu?

E. Škorić

Crystal Palace je iznenadio Manchester United, savladavši ga na kultnom Old Traffordu s 2:1.

Prvo ime susreta bio je Patrick van Aanholt, bek gostiju koji je u nadoknadi postigao pogodak za trijumf Palacea, ubrzo nakon što je Daniel James izjednačio na 1:1.

Svojim golom na Old Traffordu Van Aanholt ne samo da je zaradio Crystal Palaceu prvu pobjedu u sezoni, već je učinio nešto što nijedan drugi igrač u povijesti Premier lige nije prije njega.

Old Trafford je doživio 11 "last minute" pobjednika u Premier ligi i uvijek je to bio Manchester United, ali Van Aanholt je postao prvi igrač koji je u 90. minuti zabio pobjednički gol Unitedu na Old Traffordu u povijesti Premier lige.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukupno je drugi igrač u povijesti koji je u Premier ligi u 90. minuti pogodio za pobjedu protiv Uniteda, ali Thierry Henry je to prethodno u januaru 2007. godine uradio na Emiratesu, a ne na Old Traffordu.

Također, jučerašnji gol Van Aanholta je donio Palaceu prvu pobjedu nad Unitedom u Premier ligi.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi